Bucak Boğazköy’de evler sular altında kaldı

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 12.01.2023 - 09:28, Güncelleme: 12.01.2023 - 09:28
 

Bucak Boğazköy’de evler sular altında kaldı

BURDUR’ un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy’de dere sularının köy içerisine taşması sonucu köy içerisinde çok sayıda ev, hayvan ahırları sular altında kalırken, tarlalar göl oldu.
Bucak ve bölgesinde dün sabah saatlerinde başlayarak gün boyu süren halen devam eden şiddetli yağmur yağış sonrası ilçeye bağlı Boğazköyde çok sayıda ev, hayvan ahırları, saman balyaları, ekili ve dikili sahalar sular altında kaldı. Boğazköylü vatandaşlar “Karaot köyünden gelen  taşkın suyu taşıyan derenin 200-300 metre sonra derenin ağzı köy içerisinde kalıyor. Aşırı yağışlar sonrası dağlardan toplanarak akan dere köy içerisine aktığı için evlerimiz, aharlarımız ekili ve dikili alanlarımız sular altında kalıyor. Yetkililer bir an önce köy içerişe kadar akan dereyi 600-700 metre uzaklıkta Antalya Burdur karayolu kenarında bulunan Antalya’ya akan DSİ kanalına bağlamasını istiyoruz” dediler. SAĞANAK YAĞIŞLAR İLE HEP AYNI SENARYO Bucak ilçesine bağlı Boğazköy’de her yıl aşırı yağışlar ile birlikte yaz kış aynı senaryonun olduğunu dile getiren köylüler. “Her sel ve su baskınında yetkililer geliyor ölçüyor, biçiyorlar ve ümit dağıtarak gidiyorlar. Ama hiçbir şey yapılmadığı için hep senaryo, hep sel ve su baskını sonrası acıları biz çekiyoruz. Artık derenin bir an önce taşınmasını istiyoruz” dediler.    
BURDUR’ un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy’de dere sularının köy içerisine taşması sonucu köy içerisinde çok sayıda ev, hayvan ahırları sular altında kalırken, tarlalar göl oldu.

Bucak ve bölgesinde dün sabah saatlerinde başlayarak gün boyu süren halen devam eden şiddetli yağmur yağış sonrası ilçeye bağlı Boğazköyde çok sayıda ev, hayvan ahırları, saman balyaları, ekili ve dikili sahalar sular altında kaldı. Boğazköylü vatandaşlar “Karaot köyünden gelen   taşkın suyu taşıyan derenin 200-300 metre sonra derenin ağzı köy içerisinde kalıyor. Aşırı yağışlar sonrası dağlardan toplanarak akan dere köy içerisine aktığı için evlerimiz, aharlarımız ekili ve dikili alanlarımız sular altında kalıyor. Yetkililer bir an önce köy içerişe kadar akan dereyi 600-700 metre uzaklıkta Antalya Burdur karayolu kenarında bulunan Antalya’ya akan DSİ kanalına bağlamasını istiyoruz” dediler.

SAĞANAK YAĞIŞLAR İLE HEP AYNI SENARYO

Bucak ilçesine bağlı Boğazköy’de her yıl aşırı yağışlar ile birlikte yaz kış aynı senaryonun olduğunu dile getiren köylüler. “Her sel ve su baskınında yetkililer geliyor ölçüyor, biçiyorlar ve ümit dağıtarak gidiyorlar. Ama hiçbir şey yapılmadığı için hep senaryo, hep sel ve su baskını sonrası acıları biz çekiyoruz. Artık derenin bir an önce taşınmasını istiyoruz” dediler.    

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.